PSARNAMIRAN MARŠ

17. 10. 1967

  •  Mednarodni FCI sodnik za delo službenih psov/IPO-Leistungsrichter/IPO-judge    
  • Rally obedience sodnik
  • Sodnik za ocenjevanje zunanjosti / 147-2 Rottweiler; Judges the following breeds: Standard FCI group name of breed147- 2 Rottweiler
  • Nosilec srebrnega znaka KZS za zasluge na kinološkem področju
  • Trener, marker, aktivni član KD Šentjur ter vzreditelj rottweilerjev in lastnik psarne »Pod Rifnikom«

 

SAŠO CVEK

DSC_3084a

26. 12. 1965

  • Mednarodni sodnik za ocenjevanje dela šolanih športnih psov
  • Rally obedience sodnik
  • Trener, marker, aktivni član KD Šentjur

 

 

STANKA ŠELEKAR

kuzki_3691a

 

 

 

 

 

 

img 009KATJA GOLOB

26. 6. 1978

Moje življenje je bilo vedno povezano z nemškimi ovčarkami. Kot majhno deklico sta me spremljali Astra in Jola, najstniška in študentska leta sem preživela s psičko Reno, kmalu po njeni izgubi pa je čisto nepričakovano v moje življenje prišla Kim. Ta psička je mojo pot iz Ljubljane pripeljala spet nazaj v Šentjur in tako se je začela moja aktivna kinološka kariera v KD Šentjur.
Pomlad in jesen leta 2007 sva opravili izpit A in Izpit B-BH, nato pa sva se začeli udeleževati regijskih in državnih tekem šolanih psov po Sloveniji. Dosegle sva lepe rezultate. Leta 2008 sem preživela kot pomočnica inštruktorja, konec leta pa opravila izpit in pridobila naziv vodja skupine osnovnega šolanja.

 

DSC_4455ZORAN BOROVŠAK

25. 8. 1984 

S kinologijo sem se prvič srečal kot otrok, saj sem odraščal ob psih. Aktivno se je moja kinološka kariera začela leta 2008, ko sem se s svojim bernskim planšarjem Hugom udeležil male šole v KD Šentjur. S psom sva opravila tečaje in izpite male šole, začetnega in nadaljevalnega tečaja. Nato sem v društvu dve leti deloval kot pomočnik inštruktorja, v letu 2012 pa sem začel z izobraževanjem za strokovni kader. Leta 2013 sem izobraževanje zaključil in uradno postal vodja osnovne vrste začetnega tečaja športnih psov. Vseskozi se udeležujem tudi različnih seminarjev in predavanj s področja kinologije.

 

Rally-O, KD CeljeTAMARA ZAVEC

1. 3. 1988

S kinologijo sem se spoznala leta 2009, ko sem dobila psičko Pinky, mešanko med pinčem in čivavo, kasneje pa se nama je pridružil še kitajski goli pes Bally. Pinkico sem najprej začela učiti  pasje trikce, kasneje pa sem se zaljubila v Rally Obedience. Kljub temu, da sem jo učila sama, so mi na KD Maribor omogočili opravljanje izpita po programu RO I.  Po diskvalifikaciji na prvi tekmi sem se odločila, da najprej opravim izpit B-Bh in s tem izboljšam Pinkyno vodljivost. Tako sva se odpravile na KD Šentjur, kjer sva uspešno zaključile tečaj poslušnosti z opravljenim izpitom B-Bh. Nadaljevali smo z Rally-O, tako da sem leta 2012 pričela uspešno tekmovati v razredu RO I, spomladi 2013 pa tudi sodelovati pri tečajih Rally-ja na našem društvu.  Oktobra 2013  sva s Pinky uspešno pravile  izpit v razredu RO II ter s tem tudi izpolnile pogoj za pristop k izpitu za inštruktorja Rally obediencea ki sem ga  opravljala 1.12.2013 ter uradno postala Vodja osnovne vrste RO.

DSC_7346PETER ROŽANC

21. 7. 1980

S kinologijo sem se prvič srečal, ko sem bil star 12 let, torej leta 1992. Imel sem psa Mika, ki sem ga izšolal do izpita A. Nato sem se leta 2009 odločil, da si bom kupil psa in tako se je zgodilo. Dobil sem nemškega ovčarja Gora in ga izšolal do izpita IPO 2. Delo markerja me je vedno privlačilo in veselilo, zato sem se odločil postati marker.

GAŠPER CVEK

27. 6. 1978

  • marker od leta 2010 in aktivni član KD Šentjur